Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

KVV HEUSDEN-ZOLDER

Historiek

DOEL

Placeholder image

Doel
Na de donkere jaren was het hoog tijd om het roer volledig om te gooien. Het absolute dieptepunt was bereikt. Na de degradatie uit 4e Nationale op het einde van het seizoen 2010-2011 kwam er dus een eind aan het nationaal voetbal aan de Nieuwe Dijk. Na 12 seizoenen in 4e Nationale, in de volksmond beter gekend als de bevordering, moest KVV het seizoen 2011-2012 starten in 1e Provinciale. Het verval was niet te stoppen want na 3 degradaties op rij belande KVV in het Walhalla van het Belgische voetbalwereld, in 4e provinciale. Dit had zelfs een groot voordeel want dieper vallen kon niet meer. Dat 1e seizoen 2014-2015 slaagde KVV er toch in om nog 2 ploegen achter zich te houden in de eindrangschikking, met name Engsbergen en Ellikom.

Ironisch genoeg was dit een keerpunt in de malaise binnen de club. Het 2e seizoen in 4e provicinale werd afgesloten op een 7e plaats. Tijdens dit seizoen werd er hard aan een nieuw project gewerkt. Een mooi project bleek achteraf. Een 13-tal ex-spelers van het ter ziele gegaan Vrijheid Zolder kwamen de club versterken samen met een aantal spelers van andere clubs. Niels Vanpol werd speler-trainer.

Het was dus afwachten hoe de onervaren Niels een toch sterk team op papier ging laten spelen. Het resultaat was prachtig. KVV domineerde het seizoen en werd oververdiend kampioen met 10 punten voorsprong op Lummen VV en 12 punten op de 3e Lummen VV. Na al die jaren eindelijk nog eens een titel voor KVV.

Voor het seizoen 2017-2018 was het de bedoeling om rustig mee te draaien en uiteindelijk in de linkerkolom van de rangschikking te eindigen. Die doelstelling werd ook behaald met een 8e plaats na een seizoen met veel langdurig gekwetsten. Zonder die tegenslagen had er zeker een top-5 ingezeten.

Voor het afgelopen seizoen werden enkele gerichte versterkingen binnen gehaald met het doel een plaats in de eindronde te verzilveren. Het liep van in het begin erg lekker en vanaf de 3e wedstrijd van het seizoen nam KVV resoluut de leiding in de rangschikking en hield die het ganse seizoen vast. KVV werd voor de 2e keer in 3 jaar autoritair kampioen met 15 punten voorsprong op Kadijk en 17 op Hamont. Enig minpunt was het ontslag van T1 Niels Vanpol die eind februari (6 wedstrijden voor het einde van het seizoen) na een meningsverschil met het bestuur doorgestuurd werd. KVV had op dat moment al een voorsprong van 11 punten in het klassement. Voor de buitenwereld moeilijk te begrijpen zeker als we de resultaten van 3 jaar Niels in oogschouw nemen. Voor de laatste 6 wedstrijden werd Peter Vandebroek als interim-coach aangesteld. Maar de titel die was eigenlijk al zo goed als binnen.

Het seizoen 2019-2020 spelen we dus in 2e provinciale met de bedoeling een rustig seizoen te draaien. In dat opzicht werden ook enkele serieuze versterkingen aangetrokken. Onze nieuwe T1 Filip Peeters kan er aan beginnen. Benieuwd hoe het deze keer gaat aflopen!

Onze Partners

©KVV Heusden-Zolder 2016 - Webdesign by Roger Put
Free hit counters