Placeholder image

ZONDAG 25-03-2018 - 15:00

Placeholder image

Lummen VV

Placeholder image

KVV H-Z

Placeholder image

KVV verliest in slotminuut

Zondag 15 maart 2018  

Placeholder image


Zondag volgt de derde Lummense ploeg op rij, in en tegen Lummen zelf. Lummen was, samen met Thes Sport en Houthalen VV, vorig jaar onze belangrijkste sparringpartner voor de titel. In de heenwedstrijd was het een evenwichtige partij met een logische 1-1 uitslag tot gevolg.

Vooraf:

Casas was geschorst. Achadoud was er voor de eerste maal terug bij na zijn blessure.

Wedstrijd:

Een slordig wedstrijdbegin langs beide kanten. Een moeilijk bespeelbaar plein maakte goed voetbal erg moeilijk. Het werd dan ook 90’ lang gevechtsvoetbal. Op uitgespeelde doelkansen zaten de toeschouwers lang te wachten. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door veel afval en weinig doelgevaar; uitzonderingen hierop waren een paar afstandsschoten en acties die omwille van een slechte laatste slechte pass tot niets leidden. Toch viel er 5’ voor de rust een goal letterlijk uit de lucht. Een verre inworp van Lummen werd door Fakcevic in doel gekopt over Meerts (1-0). Heusden net als vorige week op achtervolgen geplaatst.
In de tweede helft startte Heusden met extra aanvallend geweld; Vanheeswijck kwam in de plaats van Eerdekens. Dit resulteerde na een paar minuten al meteen in een grote kans, maar de bal van Vanheeswijck werd voor de lijn weggewerkt. Dit bleek slechts uitstel. In minuut 52’ kon Vanheeswijck toch de gelijkmaker potten (1-1). Heusden probeerde door te duwen en Lummen leek klaar voor de doodsteek. Talrijke kansen werden echter de nek doorgewrongen. Het vizier van Vanhove, Vanheeswijck en Achadoud stond meermaals niet scherp gesteld. Tussendoor de talrijke doelkansen door waren er 2 reuzekansen voor Lummen, waarvan eentje gepareerd werd door Meerts en de andere op het doelhout strandde. Door het gemis van de vele kansen leek de partij op een gelijkspel af te stevenen, doch in de slotminuut van de wedstrijd kon Lummen het laken naar zich toe trekken. Op een counter kwam de bal toevallig bij Roosen die de bal met een gelukje kon binnenleggen (2-1).
Een onnodige nederlaag voor Heusden, dat vooral in de 2e helft voldoende kansen kreeg om de wedstrijd, die vooral onthouden zal worden omwille van de vele duels en minder omwille van de mooie voetbal, in hun voordeel te beslechten.

Door de nederlaag doet Heusden een slechte zaak in het klassement; mits winst had het kunnen opschuiven naar een mooie 7e plaats. De komende 4 wedstrijden zullen bepalen op welke eervolle plaats Heusden zal eindigen. Daar alles kort bij elkaar staat in het klassement (bv. Kadijk 35 punten, Heusden 35 punten, Wijchmaal 35 punten, Hamont 36 punten, …), zijn hier nog heel wat verschuivingen mogelijk.

Volgende week:

Vanheeswijck kreeg een gele kaart, waardoor hij aan het lange lijstje van spelers met 2 gele kaarten toegevoegd wordt. Volgende week spelen we op paasmaandag om 15u tegen Grote Brogel. Het is de eerste maal dat we tegen hen spelen, daar dit een inhaalwedstrijd is uit de heenronde. Vanlook & Wijnen zijn allebei afwezig omwille van vakantieplannen. Puzzelwerk in de defensie met andere woorden. Casas komt wel terug uit schorsing.


Startelftal
 
             
76'            
             
             
             
             
        78' 40' 1 - 0
             
        90'    
          90' 2 - 1
             
Invallers
 
             
      90'      
      78'      
             
Startelftal
 
             
             
        46'    
             
             
             
        75'    
        61'    
             
             
             
Invallers
 
      75'      
             
      61'      
90'     46'   52' 1 - 1
NIEUWS

Tegenstander doorgelicht

Placeholder image
K Lummen VV

Stamnummer: 2832

Clubkleuren: rood-wit

Lummen VV verdeelde de laatste 10 seizoenen netjes over 2e, 3e en 4e provinciale. Het seizoen 2007-2008 eindigde Lummen op de 11e plaats. Door de inkrimping van 3 reeksen naar 2 degradeerde de club toch naar 3e provinciale.
De 2 volgende seizoenen werden in 3e provinciale gespeeld. Dat 2e seizoen werd Lummen kampioen en promoveerde terug naar 2e.
Dan volgden er 2 seizoenen in 2e provinciale maar door een 15e plaats in de eindstand was het terug naar 3e provinciale.
Vervolgens werden weer 2 seizoenen in 3e gespeeld. De club beleefde een moeilijke periode met als dieptepunt de degradatie naar 4e provinciale op het einde van seizoen 2013-2014.
Dan volgden 3 seizoenen in 4e. Ze plaatsten zich elk sezoen voor de eindronde. De 1e twee seizoenen werd de promotie nog gemist maar afgelopen seizoen slaagden ze er wel in en samen met kampioen KVV naar 3e provinciale.


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image 
Placeholder image
Placeholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder image

©2016 - K.V.V. Heusden-Zolder - Webdesign by Roger Put