Placeholder image

ZONDAG 18-03-2018 - 15:00

Placeholder image

KVV H-Z

Placeholder image

SK Meldert

Placeholder image

KVV zet scheve situatie recht

Zondag 18 maart 2018  

Placeholder image
Placeholder image


Zondag namiddag, in de bittere koude begon KVV aan de 2e wedstrijd van het Lummense drieluik.Tegenstander was deze keer SK Meldert met enkele oude bekenden in de ploeg (Brecht Schepers, Kenneth Poelmans en de gebroeders Jarne en Niels Schaeken) allen met een Vrijheid Zolder verleden.

Vooraf:

Claes was nog steeds out omwille van gezondheidsproblemen; Achadoud heeft opnieuw getraind, doch miste nog wedstrijdritme; Casas kwam terug in de basiself na zijn schorsing van vorige week.

Wedstrijd:

Heusden-Zolder startte goed aan de wedstrijd en eiste de eerste minuten het balbezit op. Echter, Meldert kwam al heel snel beter in de wedstrijd, zonder echt al te grote kansen, noch voor Heusden noch voor Meldert. De eerste grote kans kwam er toch voor Heusden. Na een stilstaande fase kon verdediger Vanlook de bal voorbrengen, dewelke op het doelhout belandde. De eerste grote kans voor Meldert was meteen prijs. Een goede actie op links kreeg vervolg in het centrum; na een mooie doorsteekpass kon de Meldertse topschutter Schepers de bal overhoeks in doel binnentrappen (0-1). Heusden-Zolder leek echter niet aangeslagen; er kwamen tal van grote kansen, maar noch Clerix (2x), Vanpol (2x) en Vanhove kregen de bal voorbij de doelman. Aan de overkant bleef het opletten voor de snelle spitsen Schepers en Elsen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Heusden met een achterstand de rust in ging.

De tweede helft begon Meldert het best aan de wedstrijd. Doelman Lievens hield Heusden echter tot verschillende keren toe. Bovendien hield Gerits met een snoekduik de bal uit het doel op een poging van Schepers. Heusden daarentegen kreeg geen vat op de wedstrijd en moest het initiatief aan Meldert laten. Het logische gevolg was dan ook dat Lievens zich 20 minuten voor tijd een tweede keer gewonnen diende te geven op een inzet van Schepers (0-2). Meldert leek op dat moment gewonnen spel te hebben. Echter, zoals eerder bewezen tegen Kattenbos, geeft Heusden nooit op. In minuut 73 werd Vanhove alleen afgezonderd voor de doelman, dewelke hij omspeelde en de bal rustig kon binnen leggen (1-2). Dit gaf Heusden opnieuw hoop en Meldert raakte wat in paniek. Heusden drukte hard door. In minuut 87 kon Casas, met een hakje achter het steunbeen, de gelijkmaker binnenprikken. Met nog een paar minuten te spelen bleef Heusden de druk opvoeren op zoek naar een driepunter. In het absolute slot van de wedstrijd bleef een bal hangen in de 16 van Meldert; deze werd eerst nog 2x gepareerd door de doelman van Meldert, doch bij een derde keer kon invaller Vasic de bal met links overhoeks binnentrapten. Op die manier kon Heusden in de 94e minuut een 0-2 achterstand op 20 minuten ombuigen naar een 3-2 overwinning.

Achteraf: Volgende week hebben we de laatste wedstrijd van ons Lummens drieluik, in en tegen Lummen. Casas is dan geschorst omwille van een derde gele kaart bij de tweede ploeg, gekregen in de wedstrijd vorige week tegen Linkhout.


Startelftal
 
1              
3              
4         55'    
5         45'    
6              
7           73' 1 - 2
8           82' 3 - 2
11              
12              
13              
15 40'            
Invallers
 
22              
10              
14       55'   89' 3 - 2
16       45'      
Startelftal
 
             
             
             
        80'    
42'            
             
          22'
70'
0 - 1
0 - 2
             
             
        75'    
        65'    
Invallers
 
             
      80'      
      75'      
      65'      
NIEUWS

Tegenstander doorgelicht

Placeholder image
SK Meldert

Stamnummer: 7784

Clubkleuren: rood-wit

SK Meldert vertoefde de laatste 10 seizoenen voornamelijk in 4e provinciale. Het seizoen 2007-2008 eindigde Meldert op een 12e plaats in 3e provinciale C. Het daarna volgende seizoen ging het minder en eindigden ze op de 15e plaats, met bijgevolg de degradatie naar 4e provinciale.
Daar bleven ze 7 seizoenen na mekaar hangen tot en met seizoen 2015-2016, een seizoen dat ze in Meldert niet vlug zullen vergeten. Vraag dat maar aan Brecht Schepers ook een ex-Vrijheider. Hij werd de winnaar van "Speler van het jaar" in 4e provinciale A na een seizoen waarin hij volledig open bloeide. Hij was in zijn Vrijheid periode al gewaardeerd om zijn onvermoeibare werkkracht en inzet, maar een echte afwerker was hij niet. Dat veranderde dat seizoen waarin hij buiten "Speler van het jaar ook nog topschutter werd met niet minder dan 28 doelpunten. Hij stond met zijn club Meldert tot 3 wedstrijden voor het einde op kop in de rangschikking maar zag in extremis Hamont met de titel lopen gaan. Via de eindronde werd uiteindelijk toch de promotie naar 3e Provinciale afgedwongen.
Verleden seizoen eindigden ze op de 11e plaats en dus mogen we uitkijken naar de wedstrijden tegen Meldert en Brecht


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image 
Placeholder image
Placeholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder image

©2016 - K.V.V. Heusden-Zolder - Webdesign by Roger Put