Placeholder image

ZONDAG 04-03-2018 - 15:00

Placeholder image

KVV H-Z

Placeholder image

Exc.Hamont

Placeholder image

KVV houdt een punt thuis

Zondag 4 maart 2018

Placeholder image


Vandaag werd er dus wel gevoetbald. KVV kreeg het bezoek van Exc. Hamont een stevig geheel met kleppers als Vandael en Poelmans in de rangen. We herinneren nog de heen wedstrijd waar KVV zijn zwaarste nederlaag leed.

Vooraf:

Jonathan Claes was nog steeds onbeschikbaar wegens gezondheidsproblemen; Omar Achadoud revalideert van zijn spierscheur; Cedric Hermans was op vakantie.
Hamont is in volle strijd voor een eindrondeticket. In de heenwedstrijd ging Heusden met de billen bloot (7-2 nederlaag).

Wedstrijd:

Heusden leek lessen getrokken te hebben uit de heenwedstrijd en bevestigde zijn goede vorm, want het nam de wedstrijd meteen in handen. Na 5' was de eerste grote kans. Casas plaatste de center vanop links net naast de paal. Heusden was de betere ploeg in het wedstrijdbegin en creƫerde een drietal goede kansen; ofwel stond de doelman in de weg ofwel werd de bal naast het doel geplaatst. In minuut 23 volgde dan een koude douche voor Heusden; Hamont stak een eerste keer de neus aan het venster. M. Jannis werd met een subtiel pasje alleen voor Lievens afgezonderd en de spits van Hamont twijfelde niet (0-1). Ondanks de tegenslag kon Heusden snel gelijk maken. Amper 2 minuten trapte Bram Vanhove een voorzet van Rob Wijnen in 1 tijd prachtig in de rechterbenedenhoek (1-1). Hoewel Heusden nog steeds het betere van het spel had, kwam Hamont een paar minuten voor de rust opnieuw op voorsprong. Verhaert omspeelde op de rechterflank zijn verdediger en gaf een strakke voorzet, die door R. Dilissen binnengeduwd werd (1-2). Heusden met een domper de kleedkamers in.
Van een aangeslagen Heusden was in de 2e helft geen sprake. Ze namen het ritme van de eerste helft verder op en gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Waar Casas en Clerix de doelkansen nog niet konden omzetten in een goal, lukte dit voor Vanderhoeven wel. Hij nam de bal mooi in de volley en met een strakke bal verschalkte hij de doelman (2-2). Heusden ging verder op zoek naar de winner en kreeg nog een aantal mogelijkheden. Het was echter Hamont dat een doelpunt maakte. Een vrije trap van Nelis ging onder de muur door in de kortste hoek (2-3). 10 minuten voor tijd was Heusden voor een derde maal op achtervolgen aangewezen. Maar net als de vorige keren toonde Heusden karakter. Heusden ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor kreeg Hamont veel ruimte op de counter, maar Lievens hield Heusden 2x op rij recht. In de 89ste minuut kreeg Heusden dan toch loon naar werken. Een strakke voorzet van Vanpol op links werd door de ingevallen Vasic mooi voorbij de Hamontse doelman gekopt.

Hoewel Heusden de drie punten verdiend had, diende het zich op het einde van de wedstrijd nog te reppen om een punt uit de brand te slepen. Hierdoor blijft Heusden op de 10e plaats, maar komt het in het klassement wel gelijk met Wijchmaal, dat echter 2 winstmatchen meer telt. Volgende week: Casas kreeg vandaag zijn 3e gele kaart van het seizoen; hij mist wegens schorsing dan ook de verplaatsing naar Linkhout volgende week. Dinsdag gaat de hele groep naar Zonhoven voor een groepsactiviteit, nl. bowlen met steengrill. Donderdag worden de trainingen hervat. Zaterdag en zondag starten we met een drieluik van Lummense ploegen. Eerst wacht Linkhout, dan Meldert en vervolgens Lummen. Supporters op post!

Startelftal
 
             
             
             
             
        74'    
          25' 1 - 1
9'            
        81'    
47'            
             
          63' 2 - 2
Invallers
 
             
             
      74'      
      81'   89' 3 - 3
Startelftal
 
             
             
             
18'            
             
        76'   '
             
             
          42' 1 - 2
             
          23' 0 - 1
Invallers
 
             
             
      76'      
89'     74'   80' 3 - 3
NIEUWS

Tegenstander doorgelicht

Placeholder image

Exc. Hamont

Stamnummer: 8953

Clubkleuren: wit-zwart

Exc. Hamont verbleef de voorbije 10 seizoenen hoofdzakelijk in 4e provinciale. Al begon het goed want op het einde van seizoen 2007-2008 werden ze 5e in 4eB. Via de eindronde promoveerde de club naar 3e. Daar speelden ze 3 seizoenen tot 2010-2011, waarin ze de 15e plaats bezetten en dus degradeerden naar 4e. Ze bleven er 5 seizoenen hangen tot het einde van seizoen 2015-2016. Ze speelden kampioen na een fel duel met SK Meldert, dat praktisch het hele seizoen op kop prijkte maar op het einde toch nog noor Hamont voorbij gestoken werden. Het afgelopen seizoen eindigden ze op de 7e plaats.


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image 
Placeholder image
Placeholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder image

©2016 - K.V.V. Heusden-Zolder - Webdesign by Roger Put