Placeholder image

ZONDAG 15-04-2018 - 15:00

Placeholder image

KVV H-Z

Placeholder image

Sp. Wijchmaal

Placeholder image

KVV pakt de 7e plaats

Zondag 15 april 2018  

Placeholder image
Placeholder image


Vandaag moest de laatste thuiswedstrijd gespeeld worden. Tegenstander was Wijchmaal en de inzet de 7e plaats in de rangschikking.

Vooraf:

Kvv Heusden-Zolder kon, op de langdurig gekwetsten na, beroep doen op een volledig fitte kern, zonder geschorsten. Wijnen kwam terug bij de selectie na zijn vakantie.
Een aantal spelers dienden op te letten voor een 3e gele kaart om de laatste wedstrijd van het seizoen niet te missen: Vanheeswijck, Vanlook, Gerits, Vanderhoeven, Vanhove & Clerix. Allen stonden zij op 2 gele kaarten.
Beiden ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd op een gedeelde 7e plaats. Echter, Heusden diende vrede te nemen met plaats 8 omwille van het aantal winstmatchen dat bij Wijchmaal hoger was. Om haasje over te springen diende Heusden dus de drie punten te pakken. Na de zure nederlaag tegen leider Bolderberg was het afwachten of Heusden de ontgoocheling doorgespoeld had en zich nog kon opladen voor de laatste thuiswedstrijd en de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

Wedstrijd:

Dit laatste bleek voor Heusden geen probleem te zijn. Het startte fel aan de wedstrijd met een vroege voorsprong tot gevolg. Poukens zonderde in minuut 5 Vanpol af voor de doelman van Wijchaal, die de bal naast hem in doel zag verdwijnen (1-0). Heusden vertrokken zou je dan denken, maar de vroege voorsprong werd snel ongedaan gemaakt. 1 minuut na de openingstreffer verdween, na een overtreding op de rechterflank van Wijchmaal, een strakke center via het been van Geussens in doel (1-1). Het startsein voor een open wedstrijd was gegeven met 2 ploegen die voluit hun kansen gingen. Wijchmaal was erna het eerst aan het feest. Na een karambol-bal kon de spits van Wijchaal afdrukken; zijn schot werd gekraakt en tot ieders verbazing kon de rechterflank van Wijchmaal de bal binnentikken aan de 2e paal (1-2). Heusden werd zo op 2 fases koud gepakt en stond zo plots na 20’ in het krijt bij Wijchmaal, waardoor plaats 7 even veraf leek. Maar zoals al meerdere keren dit seizoen geraakt dit Heusden niet van slag bij een achterstand. Dit werd in minuut 33 ook beloond. Casas speelde Clerix vrij op de rechterkant. Zijn gemeten voorzet werd aan de eerste paal door Vanpol met het hoofd in doel gedevieerd (2-2). Beide ploegen probeerden in de eerste helft nog met een voorsprong te gaan rusten, doch enkele mogelijkheden werden langs beide zijden niet benut. Een billijk gelijkspel aan de rust in een genietbare partij, gekruid met de nodige doelpunten.
De tweede helft startte zoals de eerste helft. Heusden direct aan zet met een vroeg doelpunt. Vanheeswijck rukte op langs recht, leverde een voorzet af in de tweede zone, waar Vanhove de bal perfect tot bij Casas bracht. De Heusdense topschutter controleerde de bal en trapte deze in het hoekje binnen (3-2). Wijchmaal moest de wedstrijd meer in handen nemen op zoek naar de gelijkmaker. Het blok van Heusden stond echter prima, met een goede doelman Meerts erachter. Heusden kon op zijn beurt loeren op de counter om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Dit leek te lukken in de 72ste minuut. De ingevallen Vasic werd diep gestuurd, wurmde zich voorbij zijn bewaker en werd uiteindelijk foutief gestopt. De scheidsrechter gaf penalty en een rode kaart. Op aangeven van de lijnrechter werd deze penalty echter nog omgezet in een vrije trap aangezien de fout zijn aanvang kende buiten de 16. Wijchmaal dus nog 18 minuten met 10 man verder, maar wel nog steeds een klein verschil van 1 doelpunt. Wijchmaal voerde met 10 man toch de druk op, met een aantal lange ballen in de 16. Heusden bleef loeren op de counter. De grootste kans voor Heusden kwam nog 6 minuten voor tijd voor de ingevallen Achadoud. Een center vanop links kwam tot bij hem, maar hij kon de bal niet voldoende raken om hem in het lege doel te plaatsen. Dit brak Heusden nog bijna zuur op; een voorzet vanop links kwam in de laatste minuut nog voor de ingevallen spits van Wijchmaal te liggen, doch deze schoot hem onbegrijpelijk langs het doel. Zo kon Heusden toch de 3 punten thuis houden in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen!

Volgende week:

We spelen onze laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Grote Brogel. Voor Vanlook is het seizoen reeds gedaan, daar hij gisteren zijn derde gele kaart kreeg; hij is volgende week geschorst. Na de wedstrijd gaat de volledige spelerskern op visite bij de étalage van Claudia en Joel, om met een gezellige barbecue afscheid te nemen van het seizoen. Supporters zijn uiteraard altijd welkom om samen met de spelers te klinken op een geslaagd en fijn seizoen. Hopelijk met een prachtige 7e plaats als eindbekroning voor een eerste seizoen terug in derde provinciale.


Startelftal
 
22              
3 50'       58'    
16              
4              
6         85'    
7              
8           48' 3 - 2
12         74'    
11              
13 40'         5'
33'
1 - 0
2 - 2
15              
Invallers
 
1              
14       58'      
9       85'      
5       74'      
Startelftal
 
1              
9         62' 22' 1 - 2
3              
4              
7           6' 1 - 1
13         73'    
10              
12              
11              
15     81'        
6              
Invallers
 
5              
2              
8       62'      
16       73'      
NIEUWS

Tegenstander doorgelicht

Placeholder image
Sp. Wijchmaal

Stamnummer: 6812

Clubkleuren: rood-zwart

Sp. Wijchmaal speelde de laatste 10 seizoenen hoofdzakelijk in 3e provinciale. Op het einde van het seizoen 2010-2011 speelde de club kampioen en promoveerde naar 2e provinciale.
Daar bleven ze 2 seizoenen maar op het einde van seizoen 2012-2013 strandden ze op de 14e plaats. Via de eindronde voor bijkomende dalers degradeerde de club terug naar 3e provinciale. Daar spelen ze nu nog altijd.


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image 
Placeholder image
Placeholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder image

©2016 - K.V.V. Heusden-Zolder - Webdesign by Roger Put