Placeholder image

ZONDAG 08-04-2018 - 15:00

Placeholder image

KVV H-Z

Placeholder image

Bolderberg FC

Placeholder image

KVV

Zondag 8 april 2018  

Placeholder image


Op deze zonnige zondagnamiddag stond de derby tegen Bolderberg op het programma. Bolderberg stond 3 wedstrijden voor het einde van het seizoen aan de leiding met 1 puntje voorsprong op Hechtel. Bolderberg kon zich dus geen misstap permiteren.

Vooraf:

Vanlook & Claes kwamen terug bij de kern voor de derby tegen Bolderberg. Bolderberg diende te winnen om hun lot voor de titel in eigen handen te houden. Heusden diende te winnen om hun kansen op de eindronde te behouden. Dit was echter een waterkansje, gezien Kaulille de avond ervoor met 2-4 ging winnen in Wijchmaal.

Wedstrijd:

Bolderberg begon het beste aan de wedstrijd, met meteen een grote mogelijkheid in de eerste minuut; Kruchkov kwam voor alles en iedereen ingelopen aan de eerste paal op een scherp aangesneden corner. Hij kon de bal deviëren , maar de bal zoefde voorlangs. Bolderberg trachtte meteen het verschil te maken, doch dit was echter van korte duur. Heusden zat meteen goed in de wedstrijd en nam vanuit een goede organisatie de wedstrijd in handen. Dit resulteerde in een aantal vrijschoppen en corners die voor dreiging zorgde. Bolderberg daarentegen kreeg geen greep op de wedstrijd. Heusden brak er bij momenten snel uit. De 2 grootste kansen waren voor Clerix, die 2x alleen op doelman Beyen kon afgaan, maar 2x niet tot scoren kwam. In minuut 22 was het dan toch prijs. Een goede actie van Heusden werd afgeblokt in corner. Deze corner werd door Poukens voor de goal gezwiept en door Vanheeswyck hard binnengekopt (1-0). Heusden op een verdiende voorsprong. Bolderberg speelde in tegenstelling tot Heusden inspiratieloos en kon op wedstrijdminuut 1 na in de gehele eerste helft niet meer dreigen. Heusden kreeg vlak voor rusten nog een grote kans. Na een corner bleef de bal hangen in de 16, waarna Vanlook de bal net voorlangs trapte. Heusden ging met een 1-0 ruststand, en veel vertrouwen, de kleedkamers opzoeken.
De tweede helft begon zoals de eerste helft; meteen doelgevaar. Na 4’ kon Kruchkov doorbreken op zijn rechterkant, legde de bal voor doel bij Van Gullik, die de bal met een gelukje voorbij doelman Meerts kon tikken. Bolderberg terug volledig in de wedstrijd denk je dan. Echter, Heusden sloeg meteen terug. Een minuut na de gelijkmaker werd een lange bal van Vanheeswijck door Casas doodgelegd, bijgehouden en vervolgens met een subliem hakje tot bij Vanpol gespeeld, die de bal overhoeks binnentrapte (2-1). Heusden terug op een verdiende voorsprong. De spanning en bijhorende frustraties namen stilaan de bovenhand bij Bolderberg, met talrijke discussies en verwensingen aan het adres van de scheidsrechter; deze bleven echter onbestraft. Heusden had ook in de tweede helft controle over de wedstrijd en hield de deur op slot. Een sterke organisatie, een uitstekende mentaliteit en veel werkkracht leek van Heusden op deze zonnige namiddag een oninneembare vestiging te maken voor Bolderberg. En toen… hoewel het hier niet onze gewoonte is om een, tot minuut 75 prima, scheidsrechterlijk optreden te bespreken, kan het in dit wedstrijdverslag niet ontbreken om een eerlijke analyse van de wedstrijd te maken. In minuut 75 is er twijfel tussen Gerits en Meerts wie de bal zal oprapen, doch Diepvents komt er verrassend tussen en snoept de bal weg. Hij laat zich echter overduidelijk vallen zonder enig contact, waarna de scheidsrechter onbegrijpelijk naar de penaltystip wijst. Hoewel de lijnrechter deze fase duidelijk gezien had, wenste de scheidsrechter geen inmenging van zijn assistent. In tijden waarbij in de hoogste regionen van ons voetbal constant gediscussieerd en geëxperimenteerd wordt met doellijntechnologie, VAR, … is het onbegrijpelijk dat een scheidsrechter in provinciaal voetbal geen gebruik wil maken van 4 extra ogen en 2 extra perspectieven van zijn assistenten om dergelijke belangrijke, wedstrijdbepalende beslissingen te maken. Een groot titelcadeau voor Bolderberg, want Diepvents legde de strafschop rustig in het hoekje links van Meerts (2-2). Door deze gelijkmaker geloofde Bolderberg er weer volledig in. Grote kansen waren er echter niet meer te noteren; noch voor Heusden, noch voor Bolderberg. Echter, de wedstrijd zou voor Heusden met een enorme ontgoocheling eindigen. 8’ voor affluiten vraagt Heusden om een wissel, terwijl het spel stilligt. Om ongekende reden laat de scheidsrechter de wissel niet uitvoeren en de bal toch opnieuw in het spel brengen. Bij de volgende uitbal hetzelfde scenario. Heusden vraagt opnieuw om een wissel. Tot ieders verbazing laat de scheidsrechter de wissel opnieuw niet doorgaan en laat hij de bal opnieuw in het spel brengen. Heusden, dat zich aan een wissel verwachtte, uit positie en uit concentratie, waardoor Diepvents ruimte krijgt om een tweede maal te scoren 6 minuten voor affluiten (2-3). In de laatste minuut kreeg Geussens nog een grote kans, doch hij kon het leer onvoldoende aanraken om binnen te tikken.
Heusden werd in de tweede helft koud gepakt. De manier waarop zorgde uiteindelijk voor veel frustratie en ontgoocheling. Desondanks mag Heusden fier zijn op de prestatie die ze vandaag hebben neergezet tegen de leider. Een zeer sterke verdediging, met een zeer goede omschakeling en veel beleving en wedstrijdinzet. Ondanks de zure nederlaag toonde de supporters en het bestuur zich erg tevreden en dankbaar voor de manier waarop hun jongens 90’ het beste van zichzelf hebben gegeven.

Achteraf:

Volgende week ontvangen we Wijchmaal voor onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Hopelijk kunnen onze jongens zich opnieuw opladen om ons als supporter opnieuw te verwennen zoals tegen Bolderberg.


Startelftal
 
             
             
          17' 1 - 0
             
        84'    
             
             
             
        68'    
          50' 2 - 1
             
Invallers
 
             
      84'      
      68'      
             
Startelftal
 
             
        79'    
59'            
             
52'            
        73'    
          58'
84'
2 - 5 (P)
2 - 3
             
          49' 1 - 1
             
        71'    
Invallers
 
             
      79'      
             
      73'      
NIEUWS

Tegenstander doorgelicht

Placeholder image
Bolderberg FC

Stamnummer: 2604

Clubkleuren: rood-wit

Bolderberg FC verdeelde de laatste 10 seizoenen netjes tussen 5 seizoenen 4e en 5 seizoenen 3e provinciale.
De seizoenen 2007-2008 en 2008-2009 speelde de club in 4e provinciale. Op het einde van dat laatste seizoen konden ze via een 3e plaats in de eindstand zich plaatsen voor de eindronde. Daarin dwongen ze de promotie naar 3e provinciale af.
Vervolgens speelden ze 2 seizoenen in 3e. Het seizoen 2010-2011 degradeerden ze, ondanks een veilige 13e plaats, terug naar 4e. Reden hier voor was de inkrimping van 4 reeksen naar 3 in 3e provinciale waardoor er extra dalers waren.
Daar bleef de club 3 seizoen hangen. Op het eind van het seizoen 2013-2014 behaalden ze een mooie 2e plaats en konden ze via de eindronde terug naar 3e promoveren.
De laatste 3 seizoenen konden ze zich zonder al te veel problemen in 3e handhaven.


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image 
Placeholder image
Placeholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder image

©2016 - K.V.V. Heusden-Zolder - Webdesign by Roger Put