Placeholder image

  WEDSTRIJD 15

Afgelaste wedstrijd van 10 december 2017

Maandag 2 april 2018  

Placeholder image
Placeholder image


Vandaag worden er inhaal wedstrijden gespeeld. Het gaat over de wedstrijden van de 15e speeldag die toen wegens het slechte weer afgelast werden.

Vooraf:

Vanlook en Wijnen waren op vakantie; Claes diende te werken; Hermans, Vanhove M. en Antico waren ook niet beschikbaar. Eerdekens is out met een rugblessure, waardoor zijn seizoen er zo goed als zeker op zit. Lynen viel tijdens de wedstrijd van de 2e ploeg geblesseerd uit. Casas kwam wel terug uit schorsing en startte in de basis. Verder waren Vanheeswijck & Geussens de vervangers van de afwezigen.

Wedstrijd:

Heusden startte fel aan de wedstrijd met in de 2e minuut een snel doelpunt. Vanhove werd diep gestuurd langs links; deze bracht de bal scherp voor, waar Clerix goed gevolgd was en de bal via doelman en doelpaal binnen werkte (1-0). Heusden dus snel op voorsprong. Heusden eiste het balbezit op, waarbij het opletten was voor counters. In de tiende minuut werd de linkerflank van Grote Brogel foutief gestopt op de rand van de baklijn aan de linkerkant. Deze vrije trap werd mooi in de verste kruising binnen gekruld (1-1). De eerste maal dat Grote Brogel de neus aan het venster stak was het dus meteen prijs. Heusden kreeg nadien nog een aantal grote kansen via o.a. 2 kopballen van Geussens (paal) en Vanhove (voorlangs). Tussendoor kon de Brogelse aanvaller alleen door het centrum op Meerts afgaan, maar de Heusdense doelman behoedde onze ploeg van een achterstand. Vlak voor het rustsignaal werd een afvallende bal door Vanpol op doel getrapt, doch een speler van Brogel kon de bal nog van de lijn wegwerken. Een 1-1 ruststand en dus nog werk aan de winkel voor Heusden in de 2e helft.
De tweede helft begon zoals de eerste helft. Heusden dat het initiatief nam, wat een snel doelpunt tot gevolg had. Nu waren de rollen van de hoofdrolspelers echter omgedraaid. Vanheeswijck verdedigde sterk op zijn rechtstreekse tegenstander; vervolgens kon Clerix de doellijn halen om scherp voor te zetten. Vanhove kon de bal onhoudbaar voorbij de sterk spelende goalie van Brogel duwen (2-1). Het signaal om door te duwen voor Heusden en de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Echter, dit bleek niet zo simpel te zijn. De kansen die Heusden kreeg werden gemist, belandden op het doelhout of ontbrak het aan de juiste laatste pass. Tussendoor bleef het opletten voor de counters van Grote Brogel. Deze waren vooral nog gevaarlijk op stilstaande fases. Voor Heusden kwam de ingevallen Achadoud nog het dichtst bij een doelpunt; zijn poging na een individuele actie strandde op de paal. In de laatste minuut van de wedstrijd kon de doelman van Brogel, die meegekomen was tijdens een counter, nog afdrukken, maar zijn poging ging over de doellat. Globaal gezien een verdiende overwinning voor Heusden, die de wedstrijd vroeger hadden kunnen beslissen. Echter, omwille van slechts 1 doelpuntje verschil, was het nog de volledige 2e helft opletten geblazen voor Heusden.

Achteraf:

Heusden doet met de overwinning een goede zaak in het klassement omwille van het gelijkspel tussen Hamont en Kadijk. Hierdoor staan ze met Wijchmaal op een gedeelde 7e plaats. Geen gele kaarten voor Heusden, zodat er volgende week geen geschorsten zijn; de vakantiegangers Wijnen & Vanlook worden gerecupereerd. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Bolderberg. Zij zijn in volle titelstrijd met Hechtel en hebben 3 wedstrijden voor het einde 1 puntje bonus. Een spannende wedstrijd dus aan de Nieuwe Dijk.
Opvallend was de aanwezigheid van verschillende trainers van de andere ploegen tijdens de wedstrijd. De trainer van Gestel was aanwezig; de trainer van Wijchmaal kwam Heusden scouten voor binnen 2 weken; de trainer van Lummen kwam Grote Brogel scouten voor hun volgende wedstrijd; tot slot was ook de trainer van de fiere leider Bolderberg aanwezig om Heusden te scouten voor de wedstrijd van volgende week.


Startelftal
 
22              
3              
16              
6              
18              
7           50' 2 - 1
8              
10         76'    
17           2' 1 - 0
12              
16              
Invallers
 
1              
4              
9       76'      
19              
Startelftal
 
             
             
             
        76' 10' 1 - 1
        85'    
             
38'            
             
             
        76'    
85'            
Invallers
 
             
      76'      
      76'      
      85'      
NIEUWS

Tegenstander doorgelicht

Placeholder image
Sp. Grote-Brogel

Stamnummer: 71862

Clubkleuren: geel-blauw

Sp. Grote-Brogel is stilaan een vaste waarde geworden in 3e provinciale. Van de 10 laatste seizoenen soeelden ze er 9 in 3e. Alleen het seizoen 2008-2009 niet omdat zij het seizoen er voor via de 15e plaats rechtstreeks dgradeerden naar 4e provinciale. maar het bleef beperkt tot dat ene seizoen
De ckub speelde onmiddellijk kampioen en promoveerde per direct terug naar 3e provinciale. Daar spelen ze nu al 7 seizoenen.


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image 
Placeholder image
Placeholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder image

©2016 - K.V.V. Heusden-Zolder - Webdesign by Roger Put