Placeholder image

ZONDAG 19-11-2017 - 15:00

Placeholder image

KVV H-Z

Placeholder image

Lummen VV

Placeholder image

Met dank aan Lummen VV voor het delen van de foto's

Zondag 19 november 2017  

Placeholder image
Placeholder image


Vandaag stond de derby tegen Lummen op het programma. Verleden jaar waren ze 1 van de kandidaten op de titel. Die haalden ze niet maar via de eindronde promoveerden ze uiteindelijk mee naar 3e Provinciale.
Buiten de rits gekwetsten was Tiemen Eerdekens geschorst. Ook Bram Vanhove en Mikagil Kislali waren er niet bij.
Er was veel volk opgekomen voor deze derby. De 1e speelhelft was al duidelijk dat dit een geladen wedstrijd zou worden. Beide ploegen gingen voluit voor de 3 punten. Er kwamen kansen aan beide zijden. Het was wachten tot de 35' op een doelpunt. Kapitein Deferm zorgde hier voor. KVV ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en was er enkele keren dicht maar de afwerking was er niet. Ook Lummen kwam enkele keren gevaarlijk opzetten maar het bleef bij een 0 - 1 ruststand.

In de 2e helft moest KVV dus op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er snel in de 48' via Ricardo Casas-Trobbiani die het snelst reageerde in een geharrewar voor het bezoekende doel. Nu werd het echt een typische derby met alles er op en aan. Vinnige duels, zelfs enkele keren tot op het randje, brandjes die door de scheids moesten geblust worden, joelende supporters die rijkelijk met verwijten gooiden, enz... Geen van beide ploegen slaagden er in om nog te scoren, al werd een zuivere strafschop uiteindelijk niet gegeven. Eerst wees de scheids resoluut naar de stip maar zag dan dat zijn assistent met de vlag in de hoogte stond. Na een kort overleg kwam hij terug op zijn beslissing en legde de bal buiten de rechthoek. Nochtans bevestigden verschillende bronnen na de wedstrijd dat de fout zeker binnen de rechthoek gebeurd was. Jammer want het bleef daardoor weer een gelijkspel.

Na de wedstrijd was er nog het slechte nieuws dat nu ook Romario Philtjens en Omar Achadoud aan de ellenlange gekwetstenlijst toegevoegd werden. Het zal voor onze coach puzzelen worden om een elftal samen te stellen want bovenop deze gekwetsten moet hij ook nog 3 geel geschorsten (Thomas Luts en Jef Vanderhoeven) missen voor de gemeentelijke derby van volgende week bij de fiere leiders in Bolderberg.

Startelftal
 
1              
2              
3 80'            
7         30'    
6              
9         70'    
10 85'            
12              
8           48' 1 - 1
11              
15 70'       87'    
Invallers
 
22 60'            
4       30'      
13       87'      
14       70'      
Startelftal
 
             
70'            
             
             
             
          35' 0 - 1
             
             
        20'    
        79'    
        55'    
Invallers
 
             
      55'      
      20'      
      79'      
NIEUWS

Tegenstander doorgelicht

Placeholder image
K Lummen VV

Stamnummer: 2832

Clubkleuren: rood-wit

Lummen VV verdeelde de laatste 10 seizoenen netjes over 2e, 3e en 4e provinciale. Het seizoen 2007-2008 eindigde Lummen op de 11e plaats. Door de inkrimping van 3 reeksen naar 2 degradeerde de club toch naar 3e provinciale.
De 2 volgende seizoenen werden in 3e provinciale gespeeld. Dat 2e seizoen werd Lummen kampioen en promoveerde terug naar 2e.
Dan volgden er 2 seizoenen in 2e provinciale maar door een 15e plaats in de eindstand was het terug naar 3e provinciale.
Vervolgens werden weer 2 seizoenen in 3e gespeeld. De club beleefde een moeilijke periode met als dieptepunt de degradatie naar 4e provinciale op het einde van seizoen 2013-2014.
Dan volgden 3 seizoenen in 4e. Ze plaatsten zich elk sezoen voor de eindronde. De 1e twee seizoenen werd de promotie nog gemist maar afgelopen seizoen slaagden ze er wel in en samen met kampioen KVV naar 3e provinciale.


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image 
Placeholder image
Placeholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder imagePlaceholder image

©2016 - K.V.V. Heusden-Zolder - Webdesign by Roger Put