Placeholder image 

NIEUWS MEI 2017

ANDERE MAAND


Woensdag 24 mei 2017

Voorlopige reeksindeling

Placeholder image


De Bond is er dit keer zeer vlug bij om een voorstel tot reeksindeling te lanceren voor het seizoen 2017-2018. Er zijn nog 2 ploegen actief in de interprovinciale eindronde. Naargelang zij daarin de promotie kunnen afdwingen heeft dat gevolgen tot in 4e provinciale. Er zullen dan nog ploegen promoveren.

Dit zijn voorlopig de ploegen in onze reeks 3A:

Bolderberg, Breugel, Donk, Exc. Hamont, VK Gestel, Grote-Brogel, Ham United, Hechtel, KVV-HZ, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Linkhout, Meldert, Peer SV, Tervant en Wijchmaal

Dit zijn in totaal 17 ploegen. Er moet dus nog een ploeg weg vallen. De definitieve reeksindeling zal op 8 juni gekend zijn.

Dinsdag 16 mei 2017

2 bijkomende transfers

Placeholder image


Met het oog op volgend seizoen werden de laatste 2 transfers gerealiseerd.
Dieter Meerts werd vastgelegd en zal samen met Stef Lievens en Jordy Vanspauwen het doel verdedigen. Dieters laatste club was K. Vrijheid Zolder, waar hij zwaar geblesseerd raakte aan de knie; nadien heeft hij geen club meer gehad, maar vanaf volgend seizoen gaat hij dus opnieuw aan de slag bij KVV Heusden-Zolder.
Daarnaast bereikte de club ook een overeenkomst met Mikagil Kislali. Mikagil is 17 jaar en komt over van Turkse Rangers. In de zaal is hij actief bij MFC SI Heusden-Zolder.
Beide spelers komen uit de eigen gemeente, wat een mooie appreciatie voor het werk van alle medewerkers is dat spelers uit de eigen gemeente graag naar onze club komen. KVV Heusden-Zolder heet hen van harte welkom en wenst hen veel voetbalplezier


Vrijdag 12 mei 2017

Modaliteiten seizoen 2017-2018

Placeholder image


3de PROVINCIAAL
Drie reeksen van 16 ploegen.
Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor toekenning algemene titel.)
Eindronde: 12 clubs
Als eerste gerechtigde deelnemers de 2e geklasseerde van iedere reeks en de 3 periodekampioenen van iedere reeks voor 2 vaste stijgers naar 2de Provinciaal.
In alle gevallen waarbij deze afdeling één of meer bijkomende stijgers heeft, hetzij door samengaan of wegvallen van clubs in hogere reeksen of de provincie een stijger heeft via de interprovinciale eindronde, is de ranking van deze eindronde bepalend voor aanwijzing van deze bijkomende stijger(s).
Zes dalers naar 4de Provinciaal, hetzij 15de en 16de geklasseerde uit iedere reeks; één bijkomende daler per Limburgse daler uit 3de klasse amateurs Voetbal Vlaanderen (eindronde laatste niet-daler van iedere reeks).
Officiële grensrechters voor alle wedstrijden.

1ste tot en met 4de Provinciale

Ploegen die in aanmerking komen voor de titel, promotie, degradatie of periodetitel spelen op de laatste twee speeldagen van het kampioenschap op dezelfde dag en uur (art. 1517-12). Wedstrijden van de competitie kunnen gepland worden op weekdagen
Een ploeg die in dezelfde reeks drie keer achtereenvolgens of vijf keer in de loop van het seizoen forfait geeft, wordt beschouwd als hebbende algemeen forfait gegeven.
Aanvangsuren: zaterdag tussen 18:30 en 21:00
zondag tussen 14:30 en 15:00
Clubs die door omstandigheden geen avondwedstrijden wensen te spelen, moeten ten laatste 14 dagen voor aanvang van de competitie bezwaar aantekenen.

Deelnemers aan de eindronde in 1ste, 2de, 3de en 4de provinciale:
Als eerste gerechtigde de 2de geklasseerde van iedere reeks en de 3 periodekampioenen. In elk geval waarin een theoretisch gerechtigde deelnemer aan de eindronde moet vervangen worden, wordt de eindrangschikking van het kampioenschap, in elke reeks afzonderlijk, in dalende volgorde in aanmerking genomen voor het aanduiden van zijn vervanger.
Dit is onder meer het geval wanneer:
er geen 3 verschillende periodewinnaars geweest zijn
de 1ste of 2de van het kampioenschap tevens periodekampioen is geweest
een theoretisch gerechtigde deelnemer degradeert
een theoretisch gerechtigde deelnemer aan de eindronde dient deel te nemen om niet te degraderen
een theoretisch gerechtigde deelnemer aan de eindronde dient deel te nemen als laatste nietdaler

Zie ook art.1531 meer bepaald de punten 421 en 422 indien een ploeg tijdens de reguliere competitie wegvalt.

PERIODEKAMPIOENSCHAP IN 1ste, 2de, 3de en 4de PROVINCIAAL
Perioderangschikking: Na elke wedstrijd worden 3 punten toegekend aan het winnend elftal;
in geval van gelijkspel wordt aan ieder elftal 1 punt toegekend.
Na iedere periode wordt er een rangschikking opgemaakt over die periode.
Hierbij geldt achtereenvolgens als criterium:
grootst aantal bekomen punten
bij gelijkheid, het grootst aantal gewonnen wedstrijden
het eventueel onderling resultaat in de betreffende periode (bij gelijkspel: doelpunten op verplaatsing zijn doorslaggevend)
bij verdere gelijkheid, het grootste positief verschil tussen doelpunten voor en tegen;
Indien 2 clubs dan nog gelijk eerste eindigen, wordt op neutraal terrein een testwedstrijd gespeeld;
in geval van gelijkspel worden twee verlengingen gespeeld van vijftien minuten. Wanneer de stand dan nog gelijk is, wordt de winnaar aangeduid via strafschoppenserie te nemen volgen de Beker v. België. De eerste van de rangschikking wordt als periodewinnaar aangeduid.

Het Provinciaal Comité verdeelt de uit- en thuiswedstrijden voor elke club tijdens elke periode evenwichtig.
De wedstrijden die door het Provinciaal Comité vastgelegd zijn voor een bepaalde periode, blijven tot deze periode behoren, ongeacht de datum waarop zij gespeeld worden. Indien tijdens de laatste competitiedag van elke periode wedstrijden beslissend zijn voor het behalen van de titel van periodewinnaar, moeten zij in de mate van het mogelijke op dezelfde dag en uur gespeeld worden. Bij een eventueel oneven aantal ploegen in bepaalde reeksen, kan de laatste wedstrijd van deze periodes niet gelijktijdig gespeeld worden ook al zijn ze beslissend voor de periodetitel. De inhaalwedstrijden moeten zo spoedig mogelijk betwist worden.

Periodekampioenschap:
Reeksen van 18 ploegen: 1ste periode: 12 wedstrijden, 2de en 3de periode: 11 wedstrijden.
Reeksen van 17 ploegen: 1ste en 2de periode: 11 wedstrijden, 3de periode: 10 wedstrijden.
Reeksen van 16 ploegen: 3 perioden van elk 10 wedstrijden.
Reeksen van 15 ploegen: 1ste periode 10 wedstrijden, 2de en 3de periode: 9 wedstrijden.
Reeksen van 14 ploegen: 1ste periode 10 wedstrijden, 2de en 3de periode: 8 wedstrijden.

BELANGRIJK:
Bij alle vervroegde wedstrijden van eerste elftallen, die afgelast worden, wordt de nieuwe speeldatum vastgelegd door het Provinciaal Comité.

ZEER BELANGRIJK: Iedere klacht in verband met het eindklassement voor deelneming aan de eindronde dient per ekickoff, fax of email aan het Algemeen Secretariaat te Brussel (met een kopij per e-kickoff, of email aan het Provinciaal Comité) verzonden te worden ten laatste 4 werkdagen na het beëindigen van de kompetitie.
Elke klacht waarbij de uitslag van de wedstrijden van bedoelde eindronden, rechtstreeks of onrechtstreeks, wordt aangevochten; moet per telefoon, of email worden gemeld aan de secretaris van het Provinciaal Comité, voor 12 uur van de eerste werkdag volgend op de wedstrijd, waarbij de zaterdag niet als werkdag beschouwd wordt, en binnen dezelfde termijn per per e-kickoff, of email bevestigd worden aan de Secretaris-Generaal te Brussel, met een kopij per e-kickoff, of email naar de tegenstrever.
Het Provinciaal Comité moet zich indien nodig bij spoedprocedure uitspreken na in voorkomend geval de Provinciale Scheidsrechterscommissie te hebben geraadpleegd. Wedstrijden van de eindronden kunnen gepland worden op weekdagen. Indien niet digitaal: voor de wedstrijden van de eindronde dient de thuisclub de eerste werkdag na de wedstrijd vóór 12 uur een kopij van het wedstrijdblad te bezorgen aan het Provinciaal Secretariaat op straffe van 25 euro. De club die forfait geeft in de eindronde wordt beboet en zal een schadeloosstelling, bepaald door het Provinciaal Comité, aan tegenstrever moeten betalen.

BEKER VAN BELGIË Zie titel 16 van het Bondsreglement, meer bepaald art. 1606
Deelnemers: de 12 gewestelijke finalisten van de Beker van Limburg, aangevuld door de eventuele dalers uit 3de klasse amateurs Voetbal Vlaanderen en de ploegen uit eerste provinciale op basis van de eindrangschikking om tot het in het reglement voorziene aantal te komen.

BEKER VAN LIMBURG In de Bekerwedstrijden van het gewest worden 4 vervangingen toegelaten. (Art. 1222-2)

BELANGRIJK Forfaits bij jeugd en reserven
Een ploeg die in dezelfde reeks drie keer achtereenvolgens of vijf keer in de loop van het seizoen forfait geeft, wordt beschouwd als hebbende algemeen forfait gegeven.

GEWESTELIJKE RESERVEN Reeksen van maximum 16 ploegen en voor 4de Prov. maximum 18 ploegen.

Rangschikking wordt opgemaakt conform art. 1531 Wanneer een club met meerdere ingeschreven reserven algemeen forfait geeft voor de Aploeg dan wordt deze behouden en dan wordt het forfait opgelegd aan de B of C-ploeg.

Aanvangsuren: zaterdag tussen 13:00 en 15:00 uur, vrijdag tussen 18:30 en 21:00; donderdag tussen 18:30 en 21:00

ALGEMENE OPMERKING
Wanneer er zich problemen voordoen, niet voorzien in de huidige modaliteiten, heeft het Provinciaal Comité het recht bij te sturen waar nodig.

Vrijdag 12 mei 2017

Verkiezing spelers van het seizoen

Placeholder image

Thomas en Jef eindigen op plaats 2 en 3

Placeholder image

Deze avond worden in de Versuz de laureaten bekend gemaakt van de Provinciaal Voetballer van het jaar. In onze reeks waren de genomineerden onze eigen Thomas Luts en Jef Vanderhoeven, met als 3e genomineerde Shaheen Barby van Houthalen VV.
De uitslag is ondertusssen gekend. De winnaar is Shaheen Barby gevolgd door Thomas op plaats 2 en Jef op plaats 3

Ondertussen is de volledige uitslag gekend. Er staan maar liefst 11 KVVers in de top 23. Dat is zo maar eventjes de helft en dus is het logisch dat de sterkste ploeg uit de reeks 4C KVV-HZ de meer dan verdiende kampioen is geworden.
Een dikke pluim voor het Bestuur, de technidche staf, de spelers en natuurlijk niet te vergeten de vele trouwe supporters die elke week paraat waren om onze ploeg aan te moedigen.

De volledige uitslag

Dit is dan ook meteen de afsluiter van een fantastisch seizoen voor KVV. We kijken al uit naar het volgend seizoen in 3e provinciale.


Vrijdag 5 mei 2017

Uitgaande transfer

Placeholder image

Jonas Schroyen heeft aangegeven dat hij volgend seizoen de overstap maakt naar de buren uit Heusden 06. Jonas kende na een sterk seizoensbegin veel blessureleed, waarbij een operatie niet vermeden kon worden.
Onze club dankt Jonas voor zijn inzet dit seizoen en wenst hem veel voetbalplezier en succes bij zijn nieuwe club.
Jonas is de achtste speler van onze club die Heusden 06 wist te charmeren.

Donderdag 4 mei 2017

Het Belang van Limburg

Placeholder image


Vandaag verschenen in het Belang van Limburg de ploegen van seizoen 2016-2017. In onze reeks staan maar liefst 6 KVV'ers in de kern (Stef Lievens, Jef Vanderhoeven, Wim Vanlook, Michael Gerits, Luts Thomas en Omar Achadoud). Dan is er ook nog Bram Vanhove die op de bank zit. Zeven spelers van de kern van 14 zijn KVV'ers (50%). Bovendien zijn Thomas Luts, Jef Vanderhoeven samen met Shaheen Barby van Houthalen VV genomineerd om speler van het jaar te worden van onze reeks. Op 12 mei 2017 gaat het gala van Het Belang van Limburg door in de Versuz. Dan zullen we het weten wie de gelukkige is. Allen daarheen om Thomas en Jef te steunen. Verder staan voorlopig nog 8 KVV'ers in de verdere rangschikkin. Op 5 staat Omar Achadoud, op 8 Michael Gerits en Wim Vanlook, op 11 Stef Lievens, op 13 Bram Vanhove, op 19 Dylan Bammens, op 22 Rob Wijnen en tenslotte op 24 Glenn Vanspauwen. Een prachtig resultaat dat nog maar eens bewijst dat KVV de verdiende kampioen is!


Onze Partners


©KVV Heusden-Zolder - Webdesign by Roger Put