Placeholder image 

NIEUWS MAART 2017

ANDERE MAAND


Vrijdag 31 maart 2017

Loting eindronde

Placeholder image


Op woensdag 5 april 2017 om 19.00 vindt de loting van de eindronden 4de provinciale plaats in het Bondsgebouw, Boekstraat 130 te 3500 Hasselt.

Algemene titel: de 4 kampioenen

Bijkomende stijger: de tweede geklasseerde van iedere reeks + de 3 periodekampioenen van iedere reeks, eventueel batig gerangschikte(n)
De belanghebbende clubs worden geacht aanwezig te zijn. Maximum twee personen per club. Indien de g.c. niet aanwezig kan zijn, moet hij de vertegenwoordigers van de club een mandaat verlenen. Afwezigen worden beboet met € 25.

Vrijdag 31 maart 2017

Speeldata 2017-2018

Placeholder image


Eerste ploegen, dames en reserven – speeldagen – weekend van:

3 10, 17 en 24 september
1, 8, 15, 22 en 29 oktober
5, 12, 19 en 26 november
3, 10 en 17 december
7, 14, 21 en 28 januari
4, 18 en 25 februari
4, 11, 18 en 25 maart
8, 15 en 22 april

Data voorzien voor eventuele ophaalwedstrijden: 11/2, 01/04.
De laatste twee speeldagen kunnen indien nodig naar achter (29/4) geschoven worden.

Winterperiode (art. 1517-21) - aanvangsuur 14u.30: 5 november tot en met 28 januari.


Zondag 26 maart 2017

KVV wint ook voorlaatste wedstrijd

Placeholder image


KVV moest de ploeg wat herschikken door de afwezigheden van Thomas Luts (geschorst) en Wim Vanlook (Verlof). Verder startten Niels Vanpol en Stef Lievens op de bank. Daardoor begonnen Jordi Vanspauwen, Dylan Lynen en Wim Hetzheim aan de wedstrijd, Jef Vanderhoeven kwam terug uit schorsing. Dit vergde toch enige aanpassing in het begin van de wedstrijd. Het werd een vrij evenwichtige 1e helft. Het was echter de thuisploeg die in de 18' op voorsprong kwam via Moors, die ze tot aan de rust vast hielden.
De 2e helft ging KVV toch een versnelling hoger spelen en dat resulteerde in de 57' in de gelijkmaker door Kris Geusens. Toen doelpuntenmaker Moors binnen de minuut tegen zijn 2e gele kaart opliep werd het voor de thuisploeg met 10 tegen 11 nog moeilijker. Amper 4' later viel dan ook de 1 - 2 via Glenn Vanspauwen. Nog 5' later pikte ook Bram Vanhove zijn doelpuntje mee en was de kous af. In de 85' mocht de ingevallen Niels Vanpol de 1 - 4 eindstand op het bord brengen.
Nog te vermelden was de terugkeer van jeugdproduct Romario Philtjens. Hij verving in de 58' Omar Achadoud.

Woensdag 22 maart 2017

Bijlomende inkomende transfers

Placeholder image


De club realiseerde nog een aantal inkomende transfers:

Polo Espinosa Santi (Bolderberg), Weckx Nick (Anadol), Gilissen Martijn (Boxberg), Claes Jonathan (Koersel), Raskin Tobias (Schoonbeek-Beverst

Romario Philtjens is ook aangesloten bij onze club. Romario was een vrije speler en is een ex-jeugdproduct van het vroegere Berkenbos VV.


Maandag 20 maart 2017

Belang van Limburg

Placeholder image

Vandaag verscheen in het Belang van Limburg een hele pagina over onze ploeg die gisteren de kampioenstitel binnen haalde in onze reeks. De titel kwam er dank zij een zuinige overwinning tegen een stug Sporting Winterslag. De euforie na de wedstrijd was dan ook erg groot.
KVV is dus de terechte kampioen in onze reeks. We stonden nagenoeg heel de kompetitie aan de leiding. We haalden tevens periode 1 en periode 2 binnen en staan ook op kop in periode 3. We verloren slechts 1 wedstrijd, In Lille met 1 - 0.
Er zijn echter nog 2 wedstrijden te spelen, uit tegen Halveweg Zonhoven en tenslotte thuis tegen Termolen. We kijken al uit naar volgend seizoen in 3e proviciale met hopelijk enkele mooie derby's.

Zondag 19 maart 2017

Kampioen na zuinige zege

Placeholder image


Het was bibberen tot de laatste seconde maar KVV is toch de verdiende kampioen geworden. KVV begon goed aan de wedstrijd en wou duidelijk vlug het verschil maken. Eerst werden de kansen nog gemist maar in de 12' was het toch raak. Niels Vanpol werd schuin links vrij gespeeld en zijn poeier belandde via de vuisten van de doelman in doel. Iedereen dacht dat het nu wel los zou lopen kwam bedrogen uit. De stress sloop in het spel en dat zag ook de tegenstander. Aanvankelijk bleef het bij wat steriele aanvallen maar bij hun eerste echte doelkans was het meteen raak. Ait Bouzid mocht in de 31' volledig vrijstaand op doel trappen en zijn schuiver verdween in de verste hoek tegen de netten. Consternatie alom en de titel leek terug wat weg. KVV terug op zoek naar de voorsprong maar de bezoekers bleven, dikwijls met tot op het randje bruut, tot aan de rust overeind.
In de 2e helft kregen we het zelfde beeld. Het spel van KVV bleef te nerveus en de bezoekers loerden op de counter. Goed 10' na aftrappen kreeg KVV een vrij trap net buiten de rechthoek. Een klus voor Thomas Luts en hij trapte de bal mooi in de winkelhaak. KVV weer op titelkoers. Het spel werd ook beter maar KVV verzuimde om het definitieve genadeschot toe te dienen maar er stond steeds een paal, een bezoekend been of een alerte Kilinc in de weg. Zo werd het toch nagelbijtend aftellen en toen de scheids de wedstrijd affloot kon het feest beginnen.
Een dikke proficiat aan heel de ploeg, spelers, staf en de trouwe supporters! En vooral proficiat voor Niels die zijn 1e seizoen als speler-trainer meteen als kampioen mag afsluiten.


Zondag 12 maart 2017

KVV wint topper in Lummen

Placeholder image


Het lentezonnetje leek wel verlammend te werken zodat het tempo niet al te hoog lag. Ook werd er bijwijlen te slordig gespeeld. In de 23' kwam KVV toch op voorsprong toen doelman Temur een schot van Bram Vanhove moest lossen en Jef Verhoeven de rebound binnen trapte. Lummen ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker en was er enkele keren dicht bij. KVV kom op de counter loeren en kreeg ook nog enkele kansen maar het bleef bij een 0 - 1 ruststand.
De 2e helft begon waar de 1e geëindigd was. Toch was het weer KVV dat scoorde toen Vanpol van net buiten de 16 uithaalde en de bal nog licht van richting veranderd in de verste hoek binnen vloog. KVV op rozen maar Lummen gaf zich nog niet gewonnen. Dit loonde toen in de 74' Roosen een vrije trap in doel devieerde (1 - 2). Er wachtte dus nog een spannend laatste kwartier. Gelukkig viel het doelpunt aan onze zijde toen in de 82' Dylan Bammens een corner binnen knikte. Wedstrijd gespeeld dus en KVV liep op de counter nog tot 1 - 5 uit door 2 doelpunten van Bram Vanhove.
Door het feit dat Houthalen VV niet verder kwam dan een 1 - 1 gelijkspel, telt KVV nu 8 punten los. Volgende week kan na de thuiswedstrijd tegen Winterslag mits winst de titel gevierd worden!


Vrijdag 10 maart 2017

Dieter Aerts moet stoppen met voetballen

Placeholder image


Topschutter Dieter Aerts heeft afgelopen dinsdag slecht nieuws gekregen van de specialist. Hij moet met onmiddellijke ingang zijn voetbalcarrière stopzetten omwille van rugproblemen. Uiteraard is dit voor hemzelf en voor de club een hele ontgoocheling en erg droevig nieuws. Alle spelers, trainers, bestuursleden, supporters en medewerkers van zijn moederclub KVV Heusden-Zolder wensen hem dan ook heel veel sterkte. De club wil Dieter, nadat hij de kans heeft gekregen om deze moeilijke boodschap een plaats te geven, graag nauw betrokken houden bij de club en gaat kijken op welke manier dit concreet vorm gegeven kan worden, zodat hij steeds een 'zoon' van het huis blijft.

Op sportief vlak betekent dit ook een ernstig verlies voor de club, zowel voor de huidige titelstrijd als voor volgend seizoen; Dieter had immers reeds bevestigd om ook volgend jaar het gewicht van de aanval op zich te dragen. De club gaat daarom nog op zoek naar een nieuwe spits voor volgend seizoen. Geïnteresseerde spelers kunnen contact opnemen met de voorzitter Carlo Martens op volgende nummer: 0477/58.42.63.


Zondag 5 maart 2017

KVV neemt revanche

Placeholder image


KVV moest het vandaag opnemen tegen de ploeg die ons de enige verloren wedstrijd aan smeerde. Lille was duidelijk gekomen om dit nog eens over te doen. Ze begonnen dan ook fel aan de wedstrijd en met wat geluk hadden we na een kwartier zo maar 0 - 2 kunnen achter staan. We hadden echter het geluk aan onze zijde. KVV profiteerde hier van en bij een mooi opgezette aanval kon Jef Vanderhoeven de openingstreffer binnen duwen. De partij was nu evenwichtiger maar het was KVV dat efficiënter was en dat resulteerde in de 28' in de 2 - 0 via een kopbal van Dylan Bammens. Dit bleef ook zo tot aan de rust.
De 2e helft was duidelijk van mindere kwaliteit. De 1e grote kans was weer voor de bezoekers maar de paal stond weer in de weg. Op het uur mocht Omar Achadoud, al dan niet in buitenspel, alleen op doel af gaan en de 3 - 0 scoren. De wedstrijd was meteen gespeeld al bleef Lille wel vol gaan voor een doelpunt wat ze eerlijkheidshalve wel verdienden. Maar het was Niels Vanpol die op een tegenaanval de 4 - 0 einduitslag droog in het dak van het doel pegelde.
Met nog 4 wedstrijden te spelen blijft de voorsprong 6 punten op Houthalen en 7 op Lummen VV, de tegenstander van volgende week.


Zaterdag 4 maart 2017

Belang van Limburg

Placeholder image


Vandaag verscheen in het Belang van Limburg een artikel waarin onze trainer naar zijn mening wordt gevraagd over het verdere verloop van de kompetiie nu dat de finish toch zeer kort bij komt. We staan voor de beslissende weken. Morgen is er al een belangrijke wedstrijd tegen Lille, de ploeg in vorm en ook de enige ploeg die KVV een nederlaag kon toedienen. Winst kan dan ook een belangrijke stap in de richting van de titel zijn.


Woensdag 1 maart 2017

Uitgaande transfers

Placeholder image


Er zijn tot nu toe ook 3 uitgaande transfers afgesloten.
Michael Rogiers, Serkan Karabayir, Gonzales Jonathan zullen het volgende seizoen alle 3 uit komen voor SK Heusden 06.
De club wenst hen veel succes bij hun nieuwe ploeg.


Onze Partners


©KVV Heusden-Zolder - Webdesign by Roger Put